Nyheter_länk

Du vet väl att du kan hyra bygdegården för fester och andra evenemang?

För att hyra bygdegården kontakta Inger Persson, birri@telia.com

Länk till Hyrestariffer här-->>

Hej alla grannar på Soluddsstigen/Östra Tynningö!

"Vi skulle vilja informera om att vi kommer att anlägga en ny tillfartsväg till vår fastighet vid slutet av Soluddsstigen på Östra Tynningö, vid Ljungbergsgårdens grindar.

Då vi tidigare inte har haft en egen tillfartsväg till vår fastighet kommer vi att bereda fortsättning av Soluddsstigen vid Ljungbergsgårdens grindar ca 200 meter och där svänga av till vänster in på vår fastighet. Det kommer att slyas och läggas markduk samt grus som ytskikt. Dessutom kommer det att behöva läggas markrör för dränering vid en plats.

Under nästa vecka den 3/9 samt 4/9 kommer Kuddby träd att avverka i vår skog inför vägbygget och transportera bort stammar och ris. Därefter har Mikael Andersson (M80 Bygg och Entreprenad) fått ansvaret som markentreprenör för att bereda vägen. Båda dessa entreprenörer är kända på ön och har gjort mycket jobb åt privatpersoner och TGEF.

Vi vill i förväg informera och förvarna att det kommer ske lastbilstransporter på Soluddsstigen/Östra Tynningö under perioden för avverkningen samt under beredningen av vägen som beräknas ta 4-6 veckor. Den nya vägsträckan som bereds efter Ljungbergsgårdens grindar kommer dessutom vara avstängd helt eller delvis periodvis under själva beredningen.

Styrelsen i TGEF och Östra Tynningö vägförening (GA:2) är informerade och alla tillstånd från Lantmäteriet är i sin ordning.

Tack för visad hänsyn och ha en fortsatt fin sommar och höst.

Hälsningar,

Familjen Berthold (Tynningö 1:711)"


Kommunen informerar om pågående arbete med översiktsplaneringen

 

Nedanstående information har inkommit från kommunens ansvariga för översiktsplanen för Vaxholms Kommun.

 

”Nu är arbetet med översiktsplanering för Tynningö en del av översiktsplanen. Information om detta finns på stadens hemsida samt en kort sammanfattning av mötet i Bygdegården i april med ett Frågor & svar-dokument för vanliga frågor. 

https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/bygga-bo-och-miljo/planarbete/oversiktsplan/fordjupad-oversiktsplan-for-tynningo.html

 

Under sommaren har en cykelturné planerats med fokus på att även försöka nå fritidsboende på öar i kommunen, där vi kommer ut till Tynningö nästa fredag 23/8. Syftet med besöket är att informera om att arbetet med översiktsplanen är i startgroparna och vi kommer att ha med oss en del av det material vi hade på mötet i våras. Vi kommer att finnas vid Bygdegården ca 10-13 och vid Höganäs 14-16.30.”

https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/arkiv/visas-pa-startsidan/nyhetsarkiv-startsida/2019-08-08-prata-med-oss-om-vaxholms-framtid-i-sommar.html

Mitt, ditt och allas vatten!

Grundvattnet är fortfarande mycket under normal nivå! 

Det är allt fler som flyttar ut till Tynningö och det byggs hela tiden nya fastigheter, vilket gör att det blir en ökad användning av grundvattnet. Nedan är information från Roslagsvatten och Värmdö Kommun. Läs mer här -->>

Tynningö - aktuellt


Snälla meddela oss din e-postadress om du har en, så vi kan skicka kallelse och årsredovisning på mail istället för på papper.


Kontakta Styrelsen för TRBB

info@tynningo.se


Organisationsnr: 802439-1941

Bankgiro: 245-5871.

 

Vanlig post:

Tynningö Ramsö Bygdegårds- och Byalagsförening

Bygdegårdsvägen 2

134 92 TYNNINGÖ

 

Information om Dataskyddsförordningen (GDPR), gäller från 25:e maj 2018.

Personuppgiftpolicy TGEF -->>


Norra Tynningö Samfällighet

NTS

NORRA TYNNINGÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING,

c/o Elisabeth Röckert Gärdsgårdsvägen 5,

134 92 Tynningö

Organisationsnr: 716418-4702

Kontakt: nts.ordf@tynningo.se


Östra Tynningö Samfällighet

ÖTS

ÖSTRA TYNNINGÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING,

c/o Svante Eriksson

Tynningövägen 108,

134 92 Tynningö

Organisationsnr: 716417-0958


Tynningö IF

TIF

TYNNINGÖ IF,

c/o Tina Hallsten

Norra Tynningöv 10,

134 92 VAXHOLM

Organisationsnummer: 802454-8573


Gamlingbo

Gamlingbo

Vi Unga

Vi Unga


Tynningö

134 92 TYNNINGÖ